LÍTVINOV / Neuveriteľných 17 kilogramov mäsa po záruke pripraveného na použitie objavili hygienici v kuchyni v Podkrušnohorskej nemocnice v meste Lítvinov. Mäso bolo po záruke niekoľko dní a hygienici nariadili, aby ho zlikvidovali.

“V priebehu kontroly sme zistili, že v chladničke boli k ďalšiemu spracovaniu uložené potraviny po dátume spotreby. Išlo o takmer 17 kilogramov bravčovej krkovičky,” uviedla pre portál iDnes.czpracovníčka hygieny Věra Tomková.

Mäso bolo po dátume spotreby niekoľko dní, a tak pracovníci hygieny nariadili jeho likvidáciu. “Spôsob a prevedenie likvidácie potravín, ktoré mohli poškodiť zdravie spotrebiteľov, je prevádzkovateľ povinný písomným dokladom preukázať v termíne do budúceho utorka,” dodala Tomková.

Kuchyňu neprevádzkuje priamo nemocnica ale súkromná firma. Tú sa portálu iDnes.cz nepodarilo kontaktovať. Pravdepodobne dostanú pokutu, no jej výška nie je známa.

Na Slovensku počas 30 000 kontrol kvality a hygieny potravín v prvom polroku roka 2019 zistili viac ako 1900 nedostatkov. 

Zdroj: https://www.noviny.sk

Advertisements