Ako je to z dnešným pečivom alebo inými potravinami ? Už sa vám to stalo? Že ste museli zahodiť pečivo alebo jedlo hneď po otvorení aj keď bolo v záruke? Alebo aj skôr?

Vieme po niektorí veľmi dobre, že v dnešnej dobe pečivo ale aj ostatní potraviny máme väčšinou len polotovar,  ktorý kupujeme v reťazcoch supermarketov. 

Máme už veľmi málo pekárni kde dostaneme čerstvé pečivo, všetko je skoro mrazený polotovar ktorý sa dopečie v obchode.

Masové výrobky sa vozia zo zahraničia , tak ako väčšina mliečnych výrobkov tiež. Tak že dajme si  otázku? Prečo!

V minulosti za  socialistického režimu, sme mali nielen chuťovo ale aj kvalitou veľmi dobré pečivo aj potraviny, nato si pamätajú hlavne tí starší skôr narodení.

Prečo je to tak? pretože kvalita potravín dnešnej doby nieje prvoradá, ale je tu druhotná kvalita, kde nejde o to, aká kvalita je ale aká kvantita. Tu je jasne vidieť že tu vôbec nejde o spotrebiteľa, teda občanov, ale o zisk potravinových reťazcov. potravinový priemysel sa stal jeden veľký biznis korporácii. Dokedy budeme toto trpieť a necháme sa tráviť odpadom? Stále sme v EU tí odberatelia, ktorí dostavajú inú kvalitu potravin ako zapadne štáty EU!!

Od Vás:

 Dobrý deň, poprosím vás príspevok zverejniť úplne anonymne.
Pracujem v jednom nemenovanom supermarkete a už sa nemôžem  pozerať na to, čo si ľudia kupujú za humus. Prosím vás, ak to bude možne, vyhnite sa dopekovému pečivu oblúkom. Je to čistý hnus, hocikedy to v krabici zaplesni a potom je kontaminované všetko. Myslite si, že sa vyhodí cela krabica? Tak to ste na omyle. Ak by sme to spravili, tak ti najvyšší nám pekne vynadajú za priveľa odpisov.
Takisto pečivo z pekárni ( česť výnimkám ) chodí pohádzané v bedniach, ktoré sa nikdy neumývajú. Sú celé čierne od špiny, smrdia a ktovie kde všade sa váľali. Všímajte si v akých prevádzkach čo kupujete. Ako je splnená hygiena obchodu, v ktorom nakupujete. Aj prípade lahôdok. Smradľavá šunka, mäso? Nevadí, umyjeme a ešte popredáme zákazníkom. Nemôžeme predsa vyhadzovať, to by bola strata pre obchod…

Tak že vyhadzovať nie, ale ludia to jesť môžu?! Kde to žijeme pre Boha. Akú hodnotu ma ľudské zdravie a život ,má ešte vôbec hodnotu a zmysel ?!. Keď sa takto nechávame ničiť!

Tak z tohoto bude zle určite všetkým, ktorí si dajú zaležať a potrpia si na kvalitnej strave, ktorú dnes v supermarkete nájdeme veľmi zriedka. pretože vo väčšine potravin sú samé konzervanty, (látky predlžujúce trvanlivosť potravín; chránia potraviny proti skaze spôsobenej činnosťou mikroorganizmov)

 Emulgátory, prezývané aj ako “éčka”, sú vlastne prídavné látky – aditíva (farbivá,konzervanty , topiace soli, sladidlá a iné pridané látky v .potravinách , chémia, cele zloženie je väčšinou len zmes odpadu farbív atď.

Všetko sa skoro dováža zo zahraničia, naše potraviny viac vyvážame do zahraničia aby bol zisk! Aký to má zmysel?! Naše ešte ako tak kvalitné potraviny vyvážame a my tu budeme jest odpad!! Tak tu treba naozaj začať robiť poriadok v potravinovom priemysle.

Politicka reportérka PRESS:TV: Jana Nova

Advertisements
https://cdn.onesignal.com/sdks/OneSignalSDK.js