(Ilustračné foto)

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si nedojedenú stravu odkladajú kade-tade a neskôr sa k nej s chuťou vracajú, radšej zbystrite. Je však nepravdepodobné, že by ste to dohnali do extrému ako 20-ročný mladík z Bruselu.

Študent si v kuchyni nechal v plastovej dóze nedojedené špagety, ku ktorým sa vrátil až po piatich dňoch. Jedlo bolo celý čas vystavené izbovej teplote. Len polhodinu po tom, čo sa najedol, začal cítiť závrate a prudkú bolesť. Po niekoľkohodinovom zvracaní sa rozhodol, že sa z toho pokúsi vyspať, no viac sa už neprebudil a rodičia našli svojho syna na druhý deň mŕtveho. Z výsledkov pitva vyplynulo, že zomrel na otravu jedlom spôsobenou baktériou bacillus cereus.

Mladík, ktorý je známy len pod skratkou „AJ“, si jedlo pred konzumáciou zohrial v mikrovlnke. Pokojne sa najedol a vyrazil si von zašportovať. O polhodinu neskôr sa však vrátil, pretože cítil závrate, bolo mu zle od žalúdka a bolela ho hlava. Zaspať sa mu podarilo až okolo polnoci, keď sa vyzvracal, no ani to mu v konečnom dôsledku nedokázalo zachrániť život.

Po 11 hodinách jeho mŕtvolu našli rodičia, ktorým bolo podozrivé, že nevstal do školy. Baktéria, ktorá sa mu dostala do tela, produkovala také silné toxíny, že mu úplne zlyhala pečeň.

Hoci v súčasnosti skôr prevládajú tendencie, že ľudia plytvajú jedlom a zbavujú sa ho aj vtedy, kedy by nemuseli, treba sa riadiť zdravým rozumom. Ak vám niečo, takpovediac, nevonia, radšej to nejedzte.

Zdroj:https://www1.pluska.sk